آشنایی با انواع اسپیکر های موجود در بازار
انواع اسپیکرهای موجود در بازار باعث می شوند که گاها خرید برای افراد دشوار شود و نتوانند مواردی که دقیقا پاسخگوی نیاز آنها است را تهیه نمایند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع اسپیکر ها و ویژگی های شاخص آنها آشنا نماییم که با آگاهی بیشتری اقدام به خرید نمایید.
مقدمه ای از انواع اسپیکر
هر سیستم صوتی که تهیه می نمایید قطعا برای شما کیفیت صدای آن دارای اهمیت زیادی می باشد. اگر مورد خریداری شده شما نتواند صدای خوبی را ارائه دهد قطعا نظر مثبت شما جلب نخواهد شد. سیستم های صوتی با تکیه بر روی اسپیکرهای خود می توانند کارایی خوبی را ارائه دهند. از همین رو در ادامه با انواع اسپیکرها و قابلیت های هر کدام آشنا خواهید شد.
انواع اسپیکر از لحاظ کاربرد
اسپیکرهایی که امروزه در بازار وجود دارند را می توان بر اساس ویژگی های مختلفی دسته بندی نمود. در زیر این تقسیم بندی بر اساس نوع فعالیت و کارکرد آنها انجام شده است که توصیه می کنیم حتما تا آخر مطالعه نمایید:
اسپیکر سقفی
به جرات می توان گفت که این مورد از انواع اسپیکرها، یکی از پرکاربرد ترین گزینه ها است. همانطور که از نام آنها مشخص است، این موارد بر روی سقف نصب می شوند و صدا را به صورت یکنواخت پخش می کنند. اسپیکرهای سقفی هم در محیط های کوچک و هم در محیط های بزرگ استفاده می شوند و می توانند به صورت روکار یا توکار نصب گردند. این بلندگوها خروجی صدای خوبی دارند. با در نظر گرفتن حجم صدای مورد نیاز خود می توانید توان خروجی دستگاه را انتخاب نمایید.
اسپیکر دیواری
این نمونه از انواع اسپیکرها به صورت عمودی یا افقی بر روی دیوار نصب می شوند. برای پخش موزیک یا سیستم پیجینگ گزینه عالی محسوب می گردند. اسپیکرهای فوق عموما ضدآب بوده و می توانند بین 5 تا 100 وات خروجی داشته باشند. این اسپیکرها دارای بدنه های محکم و گاها پایه های قابل تنظیم هستند تا به راحتی بر روی انواع ستون ها نصب گردند. اسپیکرهای دیواری خود در دو دسته اهمی و ولتی تقسیم بندی می شوند که می توان به راحتی با آمپلی فایرها ست نمود.
اسپیکر رومیزی
اسپیکر رومیزی دارای کاربرد فراوانی است و در واقع همانگونه که از نام آن مشخص است به آسانی بر روی میز قرار می گیرد. این موارد عموما برای سیستم های pc یا اشخاصی که به گوش دادن موزیک و مشاهده فیلم علاقه دارند، گزینه خوبی می باشد. البته باید در نظر داشت که این مورد از انواع اسپیکر ها خود دارای مدل های متفاوتی همانند ایستاده، floor، فراگیر، کانون محور و … است. به صورت کلی امروزه اسپیکرهای رومیزی که به صورت وایرلس بوده و از طریق وای فای یا بلوتوث به دستگاه شما متصل می شوند دارای کاربرد زیادی هستند.
اسپیکر آویز
همانگونه که از نام این اسپیکرها می توان متوجه شد، این موارد عموما از سقف یا موارد مشابه آویزان می شوند. خروجی اسپیکرهای فوق در حدود 30 الی 100 وات می باشد. برای اینکه بتوان این موارد را به راحتی آویزان نمود، آنها دارای کابل های نگهدارنده هستند. البته در هنگام خرید باید دقت داشته باشید که وزن آنها زیاد نباشد زیرا نیاز به زیرسازی خوبی دارند. همچنین باید توجه نمود که میزان امپدانس اسپیکرهای فوق در حدود 8 اهم می باشد. اگر مایلید تا اسپیکر آویز شما لرزش کمتری داشته باشد، می توانید گزینه هایی را خریداری نمایید که دارای بیس رفلکتور هستند.
اسپیکر ایستاده
انواع اسپیکرهای ایستاده در دسته اسپیکرهای خانگی قرار می گیرند که قابل حمل نیز می باشند. عموما از این موارد در خانه ها استفاده می شود. اسپیکرهای ایستاده می توانند به کمک سیم یا از طریق بلوتوث به سایر دستگاه ها متصل شوند. در این نوع اسپیکرها از ساب ووفر استفاده شده است تا صدای صاف و بلندی را ایجاد نمایند. از همین رو بیان می شود که به کمک آنها می توان یک کنسرت خانگی داشت.
اسپیکر پرتابل یا قابل حمل
اگر شما نیز جزء آن دسته از افراد می باشید که مایل هستند در گردش و تفریح از موسیقی بهره مند شوند، استفاده از انواع اسپیکر های پرتابل پیشنهاد می شود. این موارد دارای قابلیت حمل خوبی می باشند و عموما دارای باتری های شارژی هستند. این اسپیکرها از طریق وای فای یا بلوتوث می توانند به سایر دستگاه ها متصل گردند. برخی از اسپیکرهای موجود دارای پورت usb می باشند لذا امکان اتصال فلش مموری ها را نیز فراهم می آورند.
اسپیکر دیواری توکار
این اسپیکرها را می توان بر روی دیوار استفاده کرد. همواره در نظر داشته باشید برای ایجاد صداهای بم لازم است تا از یک سمت بلندگوها بسته باشند در این صورت بیس از محیط داخلی می تواند صدای بمی را ایجاد نماید. برای نصب اسپیکرهای توکار نیاز است تا حتما یک باکس مخصوص جهت راه اندازی تعبیه شود و به همین دلیل عموما بیان می گردد که صدای آنها به نسبت سایر اسپیکرها بم تر می باشد.
اسپیکر دکوراتیو
امروزه در بازار انواع اسپیکر دیواری را با نام اسپیکر دکوراتیو می شناسند. این گزینه ها برای پیجینگ و پخش موسیقی به وفور استفاده می شود. میزان صدایی که این اسپیکرها می توانند تولید نمایند به سایز آنها وابسته می باشد. مواردی که از این اسپیکرها در بازار مشاهده می نمایید در دو دسته فول رنج و 2way تقسیم بندی می شوند. دو دسته فوق در تعداد بلندگوها و نوع ساختار با یکدیگر تفاوت دارند. هر اندازه سایز اسپیکر مذکور بیشتر باشد، حجم صدای تولید شده نیز به مراتب بیشتر خواهد بود. شما می توانید در این بلندگوها با تغییر فرکانس، دامنه های صوتی مختلفی را ایجاد نمایید.
اسپیکر بوک شلف
از لحاظ ظاهری این مورد از انواع اسپیکرها، بسیار شبیه به اسپیکرهای ایستاده می باشند. البته اندازه آنها به مراتب کوچکتر می باشد. از لحاظ صدای تولید شده، نسبت به موارد ایستاده در رتبه پایین تری قرار دارند. شما می توانید آنها را بر روی زمین قرار دهید اما چون سایز آنها کوچک است اغلب باید از پایه بهره ببرید. اسپیکرهای فوق برای جوانان دارای جذابیت بالایی است.
اسپیکر مانیتورینگ
در استودیوهای موسیقی از این مورد به وفور استفاده می شود. گاها از این موارد در سینما نیز استفاده می گردد تا صدای بی نقصی تولید شود. به کمک این اسپیکرها شما می توانید ایرادات صدا را به راحتی متوجه شده و اقدام به رفع آن نمایید. وظیفه اصلی اسپیکر مانیتورینگ، مانیتور نمودن سیگنال های صوتی است. به کمک آن شما می توانید صدا را زیباتر بشنوید به گونه ای که دلنشین به نظر برسد.
ساب ووفر
ساب ووفر یکی از انواع اسپیکر های کاربردی در بازار می باشد که بسیار قدرتمند است. این اسپیکرها در بین جوانان دارای طرفداران بسیاری است. به کمک ساب ووفر شما قادر خواهید بود تا صدای بم بیشتری را تولید نمایید. در زمان خرید این نوع اسپیکر دقت نمایید که آنها خود در دو دسته ساب اکتیو و ساب پسیو دسته بندی می شوند. در ساب پسیو تنها یک بلندگوی بزرگ مشاهده می شود اما در ساب اکتیو شما می توانید یک آمپلی فایر داخلی نیز مشاهده نمایید که کارایی آن را افزایش می دهد.
اسپیکر نواری یا ساندبار
این نوع اسپیکرها در منازل امروزی بسیار کاربردی می باشند. بدنه نازک و باریک آنها می تواند در اندک فضایی جا شود و مشکل فضا را حل کند. اغلب از آنها در سینماهای خانگی استفاده می شود. برخی از ساندبارها دارای ساب ووفر می باشند که صدای بم قوی تری را می توانند تولید نمایند.
انواع اسپیکر از لحاظ فنی
تا به اینجا انواع اسپیکرها بر اساس نوع کاربرد آنها مورد بررسی قرار گرفتند اما بسیار مهم است که از لحاظ ساختار فنی نیز با انواع متفاوت آنها آشنا باشید:
اسپیکر اکتیو
این مورد از انواع اسپیکرهای موجود در بازار نیازی به آمپلی فایرهای خارجی ندارند زیرا به راحتی می توانند درون خود صدا را تقویت نمایند. به عبارت دیگر می توان بیان نمود که در داخل آنها یک آمپلی فایر داخلی وجود دارد. این نوع اسپیکرها می توانند انواع سیگنال های دیجیتال، آنالوگ و حتی بی سیم را دریافت نمایند. استفاده از این موارد بسیار آسان می باشد.
اسپیکر پسیو
این نوع اسپیکرها نیاز به یک تقویت کننده دارند. به همین دلیل در کنار این نوع اسپیکرها از یک آمپلی فایر استفاده می شود. این نوع اسپیکرها بسیار منعطف می باشند. این موارد نسبت به گزینه های اکتیو دارای قیمت کمتری می باشند.
اسپیکر بلوتوثی
جالب است که بدانید در بین انواع اسپیکر ها، اسپیکرهای بلوتوثی دارای پیشرفته ترین تکنولوژی می باشند که می توانند سیگنال صوتی را به صداهای واقعی تبدیل نمایند. معمولا اسپیکرهای مذکور با باتری فعالیت می نمایند ولی مدلهای با برق مستقیم هم وجود دارد. برای اینکه نمونه های خوبی را از بازار تهیه کنید لازم است تا به ویژگی هایی چون قدرت باتری، طراحی، محدوده فعالیت، ضدآب بودن و مواردی از این قبیل توجه نمایید.
اسپیکر وای فای
اسپیکرهای وای فای دارای طرفداران بسیاری هستند زیرا دارای محدوده عملکردی بالایی می باشند و قدرت بیشتری نیز دارند. عموما این نوع اسپیکرها به نسبت گزینه قبل بزرگ تر بوده و حمل و نقل آن نیز مشکل می باشد. برای اینکه این اسپیکرها را به دستگاه های خود متصل کنید لازم است تا حتما از یک مودم و روتر بهره ببرید.
انواع اسپیکر از لحاظ خروجی صدا
قطعا در بین اسپیکرهایی که در بازار وجود دارند، نوع خروجی صدای آنها با یکدیگر تفاوت زیادی دارد لذا توجه شما را به سه مدل زیر جلب می کنیم:
فول رنج
اسپیکرهای فول رنج به این دلیل که به درایورهای دیگری نیاز ندارند، با این نام خوانده می شوند. به کمک اسپیکرهای مذکور شما می توانید تمام رنج های فرکانسی را پشتیبانی نمایید. به عبارت دیگر می توان بیان نمود اگر اسپیکری تمام رنج فرکانس ها را پشتیبانی نماید به آن فول رنج گفته می شود. از همین رو طراحی و ساختار آنها نیز با بقیه اسپیکرها متفاوت است. باید به این مورد نیز دقت داشته باشید که اسپیکر فول رنج، تمام بخش های یک بلندگو حرفه ای را در خود دارد.
2way
این مورد از انواع اسپیکر ها دارای سیستم فرکانسی جداگانه می باشند. در واقع این موارد از دو درایور تشکیل شده اند یک مورد از آنها ووفر و مورد دیگر توییتر است. البته گفتنی است که در برخی موارد تعداد درایورها بیش از یک مورد است. فرکانس های بالا توسط توییتر و فرکانس های پایین توسط ووفرها ارسال می شوند. لذا به راحتی می توانند صداها را از یکدیگر تفکیک نموده و گزینه صافی را ارائه نمایند.
3way
بر خلاف گزینه بالا این نوع اسپیکر دارای 3 سیستم مجزای فرکانسی می باشد لذا صداهایی که از آن می شنوید، کیفیت بهتری دارند. در این اسپیکرها شما می توانید یک درایور ووفر، یک درایور توییتر و یک درایور میدرنج را مشاهده نمایید. از این درایور ها برای تولید فرکانس های بالا، پایین و متوسط استفاده می شود. از لحاظ اندازه نیز باید در نظر داشته باشید که درایور ووفر نسبت به دو مورد دیگر دارای سایز بزرگتری است. اگر شما نیاز به تولید صداهای شفاف و صاف دارید، توصیه می شود تا اسپیکرهای مذکور را خریداری نمایید اما باید در نظر داشته باشید که هزینه آنها به نسبت سایرین بیشتر می باشد.
نتیجه گیری از مقاله معرفی و آشنایی با انواع اسپیکر
بلندگوها یا اسپیکرها مواردی می باشند که سیگنال های الکتریکی را دریافت نموده و آنها را به ارتعاشات هوا تولید می نمایند تا گوش انسان بتواند آنها را بشنود. اما باید توجه نمایید که نمونه های متفاوتی از اسپیکر ها در بازار وجود دارند که هر کدام دارای ویژگی های خاصی هستند. در این مقاله تلاش شد تا برخی از موارد مهم و نوع ساختار و عملکردهایشان توضیح داده شود تا شما بر اساس نوع فعالیت خود بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. همواره در نظر داشته باشید که به جز تفاوت هایی که در طراحی وجود دارد، هدف تمام اسپیکر ها تولید خروجی عالی و قابل شنیدن برای انسان می باشد. از همین رو لازم است تا قبل از خرید انتظارات و هدف خود را به دقت مشخص نمایید.