دوربین مدار بسته چیست؟

دوربین مدار بسته چیست؟ معرفی انواع، قابلیت ها و کاربردهای آن

فهرست مطالب

مقدمه:

دوربین مدار بسته یا Closed Circuit Television با نام اختصاری CCTV، نوعی شبکه ضبط و پخش تصویر است که معمولا برای امنیت بیشتر و جلوگیری از فعالیت های مجرمانه و ضبط و ثبت تخلفات رانندگی به کار برده می شوند. گرچه کاربرد استفاده از دوربین مدار بسته را می توان در این دایره گنجاند. اما فعالیت های ذکر شده تنها موارد استفاده از این دوربین ها نیستند. در این مقاله قصد داریم از دوربین مدار بسته، انواع آن و کاربردهای آن بیشتر بگوییم. همراه ما بمانید.

انواع دوربین های مدار بسته

انواع دوربین های مدار بسته

دوربین مدار بسته، دارای تنوع می باشد و بر اساس فاکتورهای مختلف در دسته های گوناگونی قرار می گیرد.

براساس تکنولوژی ساخت

دوربین آنالوگ و دیجیتال

  • آنالوگ

یکی از انواع دوربین های مدار بسته است. در واقع آنالوگ نام سیگنالی است که این دوربین دریافت میکند. گفته می شود که آنالوگ نسل اول دوربین های مداربسته را شامل می شود. این دوربین برای دریافت و ضبط تصاویر تنها از سیگنال های آنالوگ استفاده می کند. همانطور که از نام آن پیداست، کیفیت تصاویر در این دوربین تابعی از امواج تحت عنوان آنالوگ است. گفته می شود که امواج آنالوگ، همیشه در معرض دریافت نویز قرار داشته، و نویز یکی از جدی ترین تهدیدات برای این نوع سیگنال محسوب می شود. به همین دلیل برای استفاده از دوربین مدار بسته آنالوگ، این خیلی مهم است که از کابل ها و تجهیزات جانبی با کیفیت استفاده شود. در هر صورت کیفیت این نوع دوربین، بسیار پایین است.

گفته می شود که قیمت دوربین مدار بسته آنالوگ، نیز نسبت به قیمت دوربین مدار بسته دیجیتال به مراتب کمتر است و همین عاملی است که در نهایت سبب می شود بسیاری از شرکت ها، خانه ها، انبارها و… خرید دوربین آنالوگ را به خرید دوربین دیجیتال ترجیح دهند.

  • دیجیتال

این دوربین ها، با کیفیت بهتر و تصاویر واضح تر، نسل جدید در زمینه دوربین مدار بسته هستند. همانطور که از نام آن مشخص است دوربین دیجیتال یا IP Camera، تصاویر دیجیتال و با کیفیت عالی را ثبت کرده و نمایش می دهد. برای ضبط تصاویر آنالوگ باید از DVR یا دستگاه تبدیل آنالوگ به دیجیتال استفاده میکردیم. در حالی که برای ضبط تصاویر دیجیتال به چنین وسیله ای نیاز نیست. به این دوربین ها، دوربین مدار بسته تحت شبکه نیز می گویند. دلیل آن است که امواج آن تحت شبکه کنترل می شوند. یکی از مهمترین ویژگی های دوربین دیجیتال، علاوه بر کیفیت بالای تصویر، امکان ارتباط بی سیم با امنیت بالا می باشد. قابلیتی که دوربین های آنالوگ به صورت با کیفیت از آن بهره مند نبودند.

براساس نوع ارتباط

دوربین مدار بسته سیمی و بی سیم

  • بی سیم

اگر به دنبال سیستم حفاظتی برای داخل منزل خود هستید، پیشنهاد ما دوربین های وایرلس می باشد. این نوع دوربین مدار بسته به کابل بی نیاز است و تصاویر را با کمک امواج انتقال می دهد. این دوربین ها کیفیت تصویر بالایی دارند.

شما به راحتی می توانید از هر جای دنیا محیط مورد نظر خود را روی اپلیکیشن مخصوص موبایل مشاهده و رصد کنید. حتی ارتباط صوتی دو طرفه ای رو نیز با ساکنین در محیط داشته باشید. این ویژگی باعث شده که به این دوربین ها دوربین های مراقبت از کودک و سالمند نیز اطلاق گردد. چرا که به راحتی امکان مشاهده و نیز مکالمه دو طرفه با محیط میتوانید داشته باشید. این تجهیزات بدون نیاز به DVR می باشند. برای ذخیره تصاویر می توان از مموری کارت استفاده کرد. دارای ویژگی دید در شب می باشند. و نیز مجهز به سنسور تشخیص حرکت و آلارم به گوشی می باشند. دوربین های بی سیم دو نوع هستند:

1) دوربین مداربسته بی سیم باتری خور
2) دوربین مداربسته بی سیم معمولی (بدون باتری)

انتقال ویدیو در هر دو این دوربین ها به شیوه بی سیم قابل انجام است. نوع تامین انرژی از منبع تغذیه تنها تفاوت این دو نوع دوربین می باشد. دوربین های معمولی برای تغذیه شدن به برق متصل می شوند و این در حالی است که دوربین های باتری خور، از باتری برای تغذیه استفاده می کنند.

  • سیمی

دوربین های سیمی یا کابل خور نیز دو دسته هستند:

1) دوربین تحت شبکه
2) دوربین مدار بسته آنالوگ

گفتنی است که دوربین های تحت شبکه تنها از یک کابل برای اتصال به روتر استفاده می کنند و این در حالی است که دوربین های آنالوگ از دو کابل ( یکی برای اتصال به منبع تغذیه و دیگری برای اتصال به DVR ) بهره می برند.

بر اساس کیفیت تصویر

به لحاظ کیفیت تصویر نیز دوربین های VGA تا دوربین های چند مگاپیکسل با رزولوشن های مختلف از قبیل HD ، FULL HD و 4K در بازار موجود می باشند.

براساس نوع ذخیره سازی

DVR و NVR

ذخیره سازی در دوربین های مدار بسته به دو شکل اتفاق می افتد. در دوربین های آنالوگ برای ضبط و ذخیره سازی تصاویر باید از DVR استفاده کنیم که این آیتم تصاویر آنالوگ را به دیجیتال تبدیل و آنها را در خودش نگهداری می کند. این در حالی است که برای ضبط تصاویر دیجیتال از دستگاه ضبط تصاویر NVR استفاده می شود. NVR نسبت به DVR سرعت، عملکرد و کیفیت بالاتری دارد. استفاده از حافظه نصب شده بر روی رایانه های شخصی، یکی دیگر از رایج ترین روش ها برای ضبط تصاویر دوربین مدار بسته به حساب می آید. گفتنی است که پیش نیاز استفاده از همه ی روش ها این است که شما بدانید به چه تعداد دوربین نیاز داشته و چه حجمی برای ضبط تصاویر مد نظرتان می باشد.

بر اساس کاربری

  • لنز ثابت

دوربین ثابت همانطور که از نام آن پیداست، ساکن بوده و هیچ گونه حالت چرخشی ندارد. چنین دوربین هایی فقط یک زاویه واحد را نمایش می دهند.

  • لنز متحرک

دوربین متحرک در ارتفاع بالاتری، نسبت به دوربین ثابت، قرار گرفته و به دلیل چرخان بودن، فضای وسیع تری را نمایش میدهد. در ادامه بعضی مدل های دوربین چرخان و ثابت را معرفی خواهیم کرد.

  • دام

دوربین مدار بسته دام نوعی دوربین مداربسته است که شکل گنبدی رو به پایین دارد و اغلب کاربرد آن در فضای بسته است.

  • اسپید دام

اسپید دام نام یک نوع دوربین گردان است. این دوربین از قابلیت چرخیدن و زوم کردن برخوردار است. لذا برای کارگذاری در فضاهای وسیع و بزرگ، بهترین انتخاب خواهد بود. پریست PRESET قابلیت مهم دوربین اسپید دام بوده و باعث می شود تا شما بتوانید برنامه ریزی شده از بعضی فضاها تصویر دریافت کنید.

  • بالت

دوربین های مخروطی تفنگ شکل، شکل قالب دوربین مدار بسته بالت می باشد. بالت دوربین ثابت است که میتواند از فواصل بسیار دور تصویر تهیه کند. این مدل نیز از قابلیت دید در شب برخوردار است.

  • باکس

کاربرد این نوع دوربین ها بیشتر برای مواقعی است که میخواهیم در زاویه خیلی بسته ( کمتر از 25 درجه) آن را قرار دهیم. گفتنی است که باکس از قابلیت نصب لنز خارجی نیز برخوردار می باشد. کیفیت دوربین های باکس به نسبت بالاتر از کیفیت سایر دوربین هاست.

 

قابلیت های دوربین مداربسته

قابلیت های دوربین مدار بسته

  • استریم

استریم یا STREAM به معنای جریان است و به خروجی تصویر در دوربین های مدار بسته ی دیجیتال، استریم گفته میشود. اکثر دوربین های مداربسته تحت شبکه، از قابلیت خروجی Dual یا دوگانه برخوردارند. که هر کدام از آنها کیفیت متفاوتی را ارائه می کند. یکی از آنها فیلم ویدیویی با کیفیت بالا برای ضبط و دیگری فیلم با رزولوشن پایین برای نمایش زنده تصاویر ارائه می نماید. گفتنی است که بعضی از دوربین های مدار بسته از قابلیت خروجی Triple streams پشتیبانی می کنند. در چنین شرایطی دوربین 3 خروجی تصویری ارائه میدهد ( کاربر بنابر نیاز میتواند آنها را در مانیتور اصلی، تلفن همراه، لپ تاپ و … دریافت کند)

  • دید در شب

همانطور که از نامش پیداست، دوربین مدار بسته دید در شب از قابلیت رویت و تشخیص اجسام در تاریکی شب برخوردار بوده و میتواند تصاویر را ثبت و ضبط نماید. IR به معنای طیف مادون قرمز می باشد. امواج مادون قرمز، از جمله امواجی هستند که با چشم انسان از قابلیت رویت برخوردار نیستند. اما این امواج توسط سنسور های دوربین IR قابل تشخیص بوده و ضبط می گردند.

  • EIS

EIS نوعی چیپ تثبیت کننده الکترونیکی است که میتواند در زمان لرزش و ارتعاش کیفیت تصاویر را تا حد زیادی حفظ کند. این قابلیت زمانی کاربردی است که شما بخواهید دوربین مدار بسته را در مکان های شلوغ و وسیع مانند بزرگراه ها یا خیابان ها نصب کنید. باد، طوفان، عبور و مرور، باران و … میتوانند بر کیفیت تصویر تاثیر زیادی بگذارند. چیپ تثبیت کننده الکترونیکی یا EIS مانع هر گونه اختلال در کیفیت تصویر است.

  • HLC

High Light Compensation یا HLC نوعی سیستم بهبوددهنده تصویر است که وظیفه دارد در محیطی که نور نامتعارف می باشد، تصویری واضح و خوانا ارائه نماید. این تکنیک کمک می کند تا علاوه بر تصویر، جزئیات آن نیز قابل مشاهده باشند. گفته می شود که در محیط هایی چون پارکینگ، پمپ بنزین و یا هر محیطی که نور در آنجا زیاد است، قرار گرفتن دوربین مدار بسته در جلوی منبع نور در نهایت سبب می شود تا اطراف سوژه یک هاله روشن یا هاله نور ایجاد گردد. HLC نورهای اضافی را حذف می کند.

  • BLC

Back Light Compensation یا BLC دقیقا نقطه مقابل HLC می باشد. و وظیفه دارد تا نورهایی که از پشت به جسم تابیده می شوند را مدیریت کرده و اجازه ندهد تا از سوژه تنها یک جسم سیاه و غیر قابل تشخیص ایجاد گردد.

  • WDR

Wide Dynamic Range یا WDR در دوربین مدار بسته به داینامیک رنج تصویر مرتبط است و با بهبود بازه آن در نهایت تصویر را با کیفیت بیشتر ارائه می نماید. گفتنی است که بازه داینامیک، توان کیفی یک دوربین را معلوم می کند. این قابلیت در جایی کاربرد دارد که مقدار نور در آن یکسان نباشد قطعا همین موضوع تبدیل به عاملی می شود که کیفیت را دستخوش تغییر قرار می دهد. برای مثال فضای پارکینگ مکانی است که ورودی آن پر نور اما داخل آن کم نور است. این باعث می شود تا از محیط پر نور نتوان محیط کم نور را به خوبی دید. حال هرچه داینامیک رنج بیشتر باشد، قابلیت تفکیک نور ها بیشتر بوده و همین باعث می شود تا اجسام و سوژه ها با کیفیت بهتری دیده شوند.

  • DWDR

“Digital Wide Dynamic Range” یا DWDR ابعاد گسترده داینامیک را به صورت دیجیتال در دوربین مدار بسته تعیین می کند. گفتنی است که WDR و DWDR با یکدیگر اختلاف چندانی از نظر مفهومی نداشته جز اینکه کیفیت تصویر در DWDR کمی بیشتر است.

  • Real WDR یا True WDR

در حال حاضر دو نوع دوربین مدار بسته WDR در بازار موجود است. True WDR یا REAL WDR که داینامیک رنج سخت افزاری است و DWDR که داینامیک رنج دیجیتالی محسوب می شود. بطور کلی عملکرد TRUE WDR از عملکرد DWDR بهتر است. چون تصاویر را با افت کیفیت کمتر نمایش می دهد.

  • Super WDR

نوعی داینامیک رنج است که از قابلیت تشخیص طیف های نوری برخوردار بوده و قادر است تا سوژه ها را با جزییات بیشتری نمایش دهد.

 

کاربرد دوربین مداربسته

کاربرد دوربین های مدار بسته

  • مراکز اداری تجاری

این مراکز قطع به یقین به دوربین های مدار بسته نیاز دارند. چرا که جزو اماکن مهم به حساب آمده و ممکن است در معرض سرقت قرار بگیرند. وجود یک دوربین مداربسته در چنین اماکنی میتواند آمار جرم را تا حد زیادی پایین آورد. همچنین اگر این مراکز در معرض دستبرد قرار بگیرند هم جای هیچ نگرانی نیست چون دوربین مدار بسته اطلاعات کافی را ثبت و ضبط کرده و افراد میتوانند از طریق چهره خوانی، افراد مجرم را تشخیص دهند.

  • مجتمع های مسکونی

در مجتمع های مسکونی به دلیل سکونت خانواده ها و لزوم حفظ امنیت مالی و جانی در این اماکن، وجود دوربین مدار بسته ضروری است. لازم به ذکر است وجود دوربین میتواند سارقان را از اطراف محیط مسکونی شما دور کند. چرا که هیچ سارق و دزدی مایل نیست تا چهره اش شناسایی شود.

  • مراکز حساس و امنیتی

همانگونه که از نامش پیداست این مراکز به دلیل شرایط خاص و ویژه امنیتی بایستی از تجهیزات نظارتی به ویژه دوربین های مدار بسته استفاده کنند. که محیطی بازدارنده جهت ارتکاب جرایم امنیتی و ایمنی ایجاد نماید.

  • پرستاری و مراقبت از کودکان و سالمندان و حیوانات خانگی

یکی از الزامات مراقبت از فرزندان خردسال، سالمندان و همچنین حیوانات خانگی به خصوص برای شاغلین و به دلیل مخاطرات اجتماعی فراگیر در جامعه کنونی، بکارگیری تجهیزات نظارتی همچون دوربین های مدار بسته در فضای داخلی منزل می باشد که ترجیحا استفاده از دوربین های هوشمند به جهت دارا بودن ویژگی های منحصر به فرد از جمله مکالمه دو طرفه، پیشنهاد می گردد. وجود دوربین هوشمند در این مراکز و انتقال تصویر آن بر روی تلفن همراه میتواند اطمینان خاطر را افزایش دهد.

  • پلاک خوان

دوربین های مدار بسته پلاک خوان از دیگر تجهیزات نظارتی هستند که جهت کنترل تردد و ثبت جرایم وسایل نقلیه به کار می روند. این دوربین ها عمدتا در جاده های شهری و بین شهری، پارکینگ ها و اماکن امنیتی به کار می روند. قطعا وجود این دوربین ها جهت شناسایی متخلفین کمک شایانی می کند.

  • تشخیص چهره

یکی دیگر از تجهیزات امنیتی نظارتی که بیشتر جنبه امنیتی دارد دوربین های مدار بسته با قابلیت تشخیص چهره است. این دوربین ها برای سازمان ها و نهادهای حساس به کار گرفته می شود. در نتیجه با استفاده از بانک اطلاعاتی از پیش تعریف شده رصد کاملی از حرکات و رفت و آمدهای کارکنان آن سازمان دارد.

نتیجه گیری

بزرگترین و مهم ترین مزیت استفاده از دوربین مدار بسته، افزایش امنیت است. حفظ امنیت ساختمان، کاهش ارتکاب جرایم، افزایش بازدهی کارمندان در محیط کار، محافظت از سلامت کودکان ، سالمندان و حیوانات خانگی، از دیگر مزایای استفاده از دوربین مداربسته قلمداد می شود. دوربین مدار بسته انواع مختلفی داشته و شما می توانید بر اساس نیاز و کاربری فضای مورد نظر آن را انتخاب کنید. بکارگیری این تجهیزات علاوه بر افزایش امنیت، عاملی بازدارنده جهت خطرات مالی و جانی خواهد بود.

 

[av_button label=’خرید انواع دوربین مدار بسته’ icon_select=’yes’ icon=’ue859′ font=’entypo-fontello’ link=’product_cat,34′ link_target=’_blank’ size=’x-large’ position=’center’ label_display=” title_attr=” color_options=’color_options_advanced’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ btn_color_bg=’custom’ btn_custom_grad_direction=’vertical’ btn_custom_grad_1=’#000000′ btn_custom_grad_2=’#ffffff’ btn_custom_grad_3=” btn_custom_grad_opacity=’0.7′ btn_custom_bg=’#a30000′ btn_color_bg_hover=’custom’ btn_custom_bg_hover=’#5b0000′ btn_color_font=’theme-color’ btn_custom_font=’#ffffff’ btn_color_font_hover=’white’ btn_custom_font_hover=’#ffffff’ border=” border_width=” border_width_sync=’true’ border_color=” border_radius=” border_radius_sync=’true’ box_shadow=” box_shadow_style=’0px,0px,0px,0px’ box_shadow_color=” hover_opacity=” sonar_effect_effect=” sonar_effect_color=” sonar_effect_duration=’1′ sonar_effect_scale=” sonar_effect_opac=’0.5′ id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-vwffpi’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *