ساختمان هوشمند چه مزایایی دارد؟

ساختمان هوشمند چه مزایایی دارد؟

فهرست مطالب

مقدمه

ساختمان هوشمند به ساختمانی اطلاق می شود که بر اساس نیازها، علایق و به طور کل سبک زندگی ساکنین آن طراحی شده است. ساختمان هوشمند با بکارگیری هوش مصنوعی و استفاده از تجهیزات هوشمند، ارتباطی تنگاتنگ با اجزای خود دارد.

این اجزا نظیر سیستم های روشنایی، سرمایش و گرمایش، درب ورودی، تجهیزات برقی، شیر فلکه ورودی آب و گاز، پرده ها و پنجره ها و دیگر تجهیزات است. که نهایتا بکارگیری از آن ها سبک جدیدی از زندگی را به وجود آورده که موجب آسایش، امنیت و راحتی افراد آن ساختمان می شود.

در این مقاله قصد داریم کاربردی ترین مزایای یک ساختمان هوشمند را به طور کامل شرح دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

مزایای یک ساختمان هوشمند

در این مقاله به نه مورد از مهم ترین مزایای یک ساختمان هوشمند به شرح زیر اشاره شده است:

1) ساختمان هوشمند و مدیریت و یکپارچه سازی امکانات

وقتی که صحبت از ساختمان هوشمند می شود، فقط کنترل چراغ ها، تجهیزات برقی و دیگر امکانات توسط اپلیکیشن ساختمان هوشمند نیست، بلکه این امکان فراهم می شود که تمام تجهیزات و امکانات درون یک ساختمان هوشمند به صورت جامع و یکپارچه و بر اساس هوش مصنوعی، به طور کاملا هوشمندانه، بر پایه شرایط محیطی، شرایط اقلیمی و همچنین بر مبنای نوع زندگی آن خانواده تنظیم و اجرا می گردد.

به طور مثال با توجه به شرایط آب و هوایی و سبک زندگی و شغل افراد و همچنین با توجه به حضور یا عدم حضور افراد خانواده، سیستم سرمایش یا گرمایش به طور کاملا هوشمندانه عمل کرده، در زمان های عدم حضور به حالت غیرفعال و در زمان حضور فعال شده و با توجه به دمای هوا تنظیم می گردد.

ساختمان هوشمند و مدیریت و یکپارچه سازی امکانات

2) ساختمان هوشمند و بهینه سازی مصرف انرژی

در چند سال اخیر با افزایش جمعیت و تقاضای رو به رشد برای غذا و حامل های انرژی مساله انرژی به یکی از چالش های نسل امروز تبدیل شده است. یکی از مهم ترین مزایای یک ساختمان هوشمند، مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی است. این ویژگی به ویژه در مراکز اداری، تجاری و صنعتی که مدیریت هزینه ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، بسیار مهم و لازم الاجراست.

در یک ساختمان هوشمند، مصرف انرژی که به طور ویژه به کنترل سیستم های سرمایش و گرمایش باز می گردد کاملا هوشمند است. کنترل مصرف انرژی با توجه به تغییرات آب و هوایی و حتی ساعات کاری به طور هوشمند قابل پیاده سازی است. به طور مثال، سیستم های سرمایش و گرمایش هوشمند در یک ساختمان اداری از لحظه شروع کار و با توجه به دمای پیرامونی تنظیم شده و با پایان کار اداری به حالت خاموش یا سطح استاندارد برمی گردد.

همچنین سیستم های روشنایی هوشمند یکی دیگر از مباحثی است که جهت کنترل و مدیریت مصرف انرژی در یک ساختمان هوشمند اعمال می گردد که با توجه به نور طبیعی محیط به صورت هوشمند روشن یا خاموش می گردد. و در ساعاتی که نیاز به روشنایی وجود ندارد خاموش است.

ساختمان هوشمند و بهینه سازی مصرف انرژی

3) ساختمان هوشمند و ایمنی و امنیت

همیشه خبرهای مختلفی شنیده می شود با این مضمون که سرقت، آتش سوزی و یا حوادث ناگواری مثل نشت گاز و یا نشت آب در بعضی ساختمان ها رخ داده. که علاوه بر خسارت های مالی فراوان، گاها متاسفانه خسارت های جانی را هم در پی دارد.

یکی از وظایف اصلی یک ساختمان هوشمند پیشگیری از وقوع چنین حوادث ناگواری است. به طور مثال، در ساختمان‌های هوشمند با تمهیداتی نظیر سنسورهای امنیتی در و پنجره، سنسور حرکت، دوربین های مداربسته هوشمند، آژیر خطر و دستگیره دیجیتال می توان از وقوع سرقت جلوگیری کرد. همچنین در مورد حوادثی نظیر آتش سوزی، آب گرفتگی و گاز گرفتگی با استفاده از سنسورهای ایمنی هوشمند نظیر سنسور اعلام حریق، سنسور نشت گاز و سنسور نشت آب به همراه شیر برقی هوشمند که بر روی شیر فلکه آب و گاز ورودی نصب می گردد، جلوی این اتفاق های غیر مترقبه را گرفت.

ساختمان هوشمند و ایمنی و امنیت

4) ساختمان هوشمند و آسایش و رفاه

در دنیای امروزه به دلیل حجم بالای فعالیت های بشر، نیاز به آرامش و رفاه بیش از پیش مشهود است. تکنولوژی ساختمان هوشمند باعث شده بخش اعظمی از دلمشغولی های انسان امروز تا حد زیادی رفع گردد. این نوع ساختمان با ایجاد هوش مصنوعی و بر اساس سطح زندگی افراد و علایقشان، راهکارها و برنامه ریزی های دقیقی را اجرا می کند. که این امر باعث ایجاد آسایش و رفاه ساکنان ساختمان هوشمند می گردد. مواردی نظیر مدیریت یکپارچه ساختمان، ایمنی و امنیت، راحتی، لوکس بودن و مدیریت مصرف انرژی.

ساختمان هوشمند و آسایش و رفاه

5) ساختمان هوشمند و لوکس کردن قابلیت ها

جدای از مزایای اصلی یک ساختمان هوشمند که موارد آن در بالا اشاره شد، لوکس بودن از ویژگی های انکارناپذیر آن است. با وجود تجهیزاتی مثل کلیدهای هوشمند رویه شیشه و فلز و حتی سنگ و تاچ پنل های دیواری در ابعاد مختلف و همچنین سیستم های صوتی پیشرفته و پرده های برقی هوشمند این ویژگی در ساختمان‌های هوشمند کاملا مشهود و هویداست. پس با پیاده سازی و اجرای یک ساختمان هوشمند، علاوه بر قابلیت های بی نظیر آن، فضای لوکس و جذاب نیز از لحاظ دید بصری برای کاربر فراهم می گردد.

ساختمان هوشمند و آسایش و رفاه

6) ساختمان هوشمند و ایجاد ارزش افزوده

یکی از مزایای اصلی هر ساختمان هوشمند ایجاد ارزش افزوده است. بدین معنا که ساختمان‌های هوشمند در مقایسه با ساختمان‌های معمولی دارای ارزش و بهای تمام شده ی به مراتب بالاتری است. این ویژگی موجب فروشی سریع تر و بهتر و با مبلغی بالاتر برای سازنده آن ساختمان‌های هوشمند نسبت به ساختمان‌های معمولی است.

بدین ترتیب خیلی راحت می توان با هزینه های به مراتب مناسب و اقتصادی، ارزش افزوده چند برابری برای آن ساختمان ایجاد کرد.

7) ساختمان هوشمند و مراقبت از سالمندان

سالمندان سرمایه های معنوی هر خانواده ای هستند. نگهداری، مراقبت و رسیدگی به آن ها در سال‌های اخیر که مشغله و دغدغه‌ها روز به روز بیشتر می‌شود از اهمیت بیشتری برخوردار است. ساختمان‌های هوشمند راهکارهای نوینی برای کنترل و مراقبت از سالمندان ارائه می دهند. یکی از این راهکارها دکمه فراخوان هوشمند sos است که سالمندان می توانند در صورت بروز مشکلی خاص از این دکمه هوشمند استفاده کنند تا عزیزان خود را از وقوع حادثه مطلع کنند.

حتی می توان این سیستم را طوری پیاده سازی کرد که مستقیما با اورژانس، آتش نشانی و یا پلیس ارتباط گرفته و در صورت وقوع اتفاقی خاص نیروی خدماتی خود را به محیط ارسال کنند.

یکی دیگر از تجهیزات مورد استفاده که برای سالمندان نیز مفید است، دوربین های هوشمند هستند. با استفاده از این دوربین ها می توان در لحظه از حال سالمند خود مطلع شده و حتی راجع به مصارف دارویی از راه دور به او تذکراتی داد.

ساختمان هوشمند و مراقبت از سالمندان

8) ساختمان هوشمند و مراقبت از کودکان

یکی از دغدغه هایی که این روزها ذهن خانواده ها به ویژه کسانی که شاغلند و کودک خردسال دارند را درگیر می کند، نگهداری و مراقبت صحیح از کودکانشان است. ساختمان هوشمند توانسته تا حد زیادی با ارائه یک سری تجهیزات کاربردی این دغدغه ها را رفع کند.

یکی از این تجهیزات که بسیار هم کاربردی است دوربین های هوشمند خانگی می باشد. که با نصب آن در فضای خانه می توان از تمام حرکات و وضعیت کودک باخبر شد. حتی با او مکالمه دوطرفه انجام داد و اگر پرستاری در محیط حضور دارد تذکرات لازم را به او داد. همچنین دوربین های هوشمندی وجود دارند که حساس به صدای گریه کودک می باشند. و در صورت گریه کودک می توان وضعیت را به راحتی چک کرد.

ساختمان هوشمند و مراقبت از کودکان

9) ساختمان هوشمند و مراقبت از حیوانات خانگی

وقتی حرف از حیوان خانگی زده می شود، چند نکته ضروری را باید یادآور شد: فضای مناسب برای حیوان خانگی ، حس آرامش و امنیت، همچنین تامین غذای آن. یکی از ویژگی های ساختمان هوشمند استفاده از تجهیزاتی است که این نکات مهم در بحث نگهداری حیوانات خانگی را فراهم می کند.

اولین مورد آن دوربین‌های هوشمند خانگی است که توسط آن می‌توان در لحظه از طریق اپلیکیشن موبایل از وضعیت آن حیوان خانگی مطلع شد.

دومین مورد گجت های هوشمند سرو غذا و آب برای حیوانات خانگی است که به وسیله زمانبندی از پیش تعیین شده می توان نیاز آن حیوان خانگی را حتی در زمان عدم حضور در منزل فراهم نمود.

سومین مورد سنسورهای هوشمند سلامتی بوده که با اتصال آن به حیوان خانگی در لحظه از اطلاعات فیزیکی آن مطلع شد.

چهارمین مورد در بحث نگهداری از حیوانات خانگی در ساختمان هوشمند، کنترل وضعیت دما (سرمایش و گرمایش) برای محیطی است که حیوان خانگی در آن نگهداری می شود. بطور مثال با گرمای فضا، حتی زمانیکه منزل نیستید، اسپلیت به صورت خودکار روشن شده و دمای محیط را به حد مطبوع می رساند. بدین گونه افرادی که حیوان خانگی نگهداری می کنند و ساعاتی از روز مجبور به ترک خانه هستند، از طریق تجهیزات و آپشن های هوشمند، دیگر نگرانی ای بابت امنیت و سلامتی حیوان خانگی خود ندارند.

ساختمان هوشمند و مراقبت از حیوانات خانگی

نتیجه گیری

در این مقاله سعی شد اطلاعات جامعی از یک ساختمان هوشمند به همراه کاربردی ترین مزایای آن ارائه شود. به طور کل هدف از ایجاد یک ساختمان هوشمند، کاهش دغدغه ها، ایجاد آسایش و رفاه، افزایش ایمنی و امنیت، ایجاد ارزش افزوده و حفظ دارایی های مادی و معنوی و به طور کل استفاده هدفمند از تکنولوژی برای دستیابی به این موارد است.

پس می توان گفت هر موقع تکنولوژی به طور صحیح به استخدام انسان ها درآید سبک زندگی مفید و برتری را ایجاد می کند. یکی از این تکنولوژی ها، ساختمان هوشمند است. که در آینده نه چندان دور، برای زندگی بهتر، همه ساختمان ها را تحت پوشش قرار می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *